agroinfo, ruju stebejimo sistema, pieno ukis, zemes ukis
Fermų įranga Reprodukcijos valdymas

Šiuolaikinų fermų įranga yra ne tik melžimo aikštelės ir mešlo skreperiai

Įprasta, kad fermų įranga asocijuojasi su karvių guoliavietėmis, melžimo aikštelėmis, pieno šaldytuvais, mėšlo skreperiais. Planuojat fermos įrengimą svarbu nepamiršti valdymo ir karvių stebėjimo įrankių. Pririštų karvių tvartuose didžiausias iššūkis yra stebėti karvių rujas. Viena, o gal net ir vienintelė sistema tinkanti pririštų karvių rujų ir sveikatingumo stebėjimui yra sistema – HealhyCow24. Ši sistema yra skirta pririštų karvių stebėjimui. Sekami tie patys parametrai: aktyvumas, atrajojimas, kvėpavimas, ėdimo, gėrimo, gulėjimo laikas.
Pasitelkę technologines galimybes stebėkime karves 24 val per parą 7 dienas per savaitę.

Skaityti >>
agroinfo, bandos valdymas, pieno ukis, zemes ukis
Reprodukcijos valdymas

Bandos valdymas. Kodėl tai svarbu?

Kas yra tas mistinis terminas – Bandos Valdymas? Karvė gyvena ciklišką gyvenimą. Jos būsenos nuolat kinta. Šviežiapienė; sėklinama; sėklinta, bet dar nežinoma ar veršinga; veršinga; neveršinga; užtrūkusi; serganti; brokuotina… Tas pats pasakytina apie veršelius ir telyčias. Jų būsenų priskaičiuotume mažiau, tačiau, faktas yra tas, kad gyvuliai nuolat juda iš būsenos į būseną, o mūsų tikslas yra tą judėjimą optimaliai suvaldyti. Kiekvienas gyvulio gyvenimo laikotarpis (būsena) iškelia bandos valdytojui skirtingas užduotis. Skirtingi darbai pasitinka šviežiapienų ir užtrūkusių karvių grupėse. Darbuotojo, kuris organizuoja visas bandoje vykstančias procedūras: sėklinimą, rujų stebėjimą ir sinchronizaciją,…

Skaityti >>
Veršeliai

Pieno pasterizatorius. Kaip teisingai pasirinkti?

Savybės, kurios yra būtinos bet kuriam jūsų pasirenkamam pieno pasterizatoriui: Mobilumas, pravažumas, manevringumas, greitas miltelių išmaišymas, tikslus dozavimas, lengvai valomas ir plaunamas (uždaras plovimo ciklas), duomenų kaupimas. Plačiau >> Kaip nuspręsti, kokios komplektacijos pieno pasterizatorius yra labiausia tinkantis jūsų ūkiui? Mobilumas, pravažumas, manevringumas, greitas miltelių išmaišymas, tikslus dozavimas, lengvai valomas ir plaunamas (uždaras plovimo ciklas), duomenų kaupimas. Atsakykite į keletą klausimų: Kiek ūkyje laikoma karvių? Kiek ūkyje kasdien būna pieno, kuris netinka pardavimui, tačiau tiktų veršelių girdymui? Kokios kokybės yra vidiniai ūkio keliai, kuriais važinės pasterizatorius? Pasterizatoriaus talpos pasirinkimas Ūkiams,…

Skaityti >>
Pieno ukis, pienos pasterizatorius, veršeliai
Veršeliai

Veršelių girdymas. 5 dažniausiai pasitaikančios klaidos.

Veršelių girdymas daugelyje ūkių vis dar tebėra iššūkis. Kasdieniai darbai įtraukia, užvaldo dėmesį, ištirpina visą laiką. Būtent dėmesio ir laiko resursų pritrūksta, kad į svarbius klausimus pažvelgti strategiškai. Viena iš labai svarbių temų pieno ūkyje yra veršeliai ir viskas kas su jais susiję: laikymas, girdymas, šėrimas, sveikatingumo stebėsena, ligų profilaktika ir kt. Veršelių girdymo klaidos Gėralo temperatūra. Veršeliai yra jautrūs girdomo pieno ar pieno pakaitalo temperatūrai. Temperatūra girdymo metu turi būti 40 – 42 laipsnių. Dažnai pasitaikanti klaida yra ta, kad tokia temperatūra yra gėralo paruošimo metu, o po transportavimo…

Skaityti >>
Veršeliai. Dėl ko reikia šaldyti krekenas?
Veršeliai

Veršeliai. Ar būtina šaldyti krekenas?

Veršeliai pirmą kartą pamaitinami krekenomis. Šis pirmas veršelio pamaitinimas yra labai svarbus. Kad krekenų girdymas būtų teisingai atliktas reikia atkreipti dėmesį į: Krekenų temperatūrą girdymo metu. Laiką praėjusį nuo veršelio gimimo iki krekenų girdymo. Sugirdytų krekenų kiekį. Krekenų kokybę, kuri nustatoma kolostrometru arba refraktometru. Tinkamą zondavimą. Video trumpai ir konkrečiai paaiškinama kuo naudingas gali būti krekenų užšaldymo pritaikymas veršelių girdymo technologijoje.  Šis video yra ištrauka iš vebinaro.  Peržiūrėję visą vebinaro įrašą rasite daug informacijos, kaip veršeliai girdomi krekenimis.  Krekenų užšaldymas Galimybė užšaldyti krekenas padeda sukaupti kokybiškų krekenų atsargas. Patogiam darbo…

Skaityti >>