Fermų įranga Veršeliai

Vienviečiai veršelių nameliai

Nuo pat gimimo veršelius laikant vienviečiuose nameliuose, lengviau pastebėti pirmuosius negalavimo požymius, per mažą apetitą bei užkirsti kelią bakterijų plitimui. Natūraliomis sąlygomis augantys galvijai įgauna stipresnį imunitetą, greičiau pasiekia reikiamą svorį.

Pranaši sistema

Tvirta danga. Specialus terminio formavimo gamybos procesas kartu su aukščiausios kokybės polietilenu nameliams suteikia neprilygstamą stabilumą ir ilgaamžiškumą. Medžiaga yra 100%  apsauganti nuo UV spindulių.

Lengvas valymas ir transportas. Visų vienviečių tvorelės gali būti lengvai atlenkiamos, o tai palengvina namelių nugabenimą į valymo vietą. Namelį nesunku paversti norimu kampu, o lygus paviršius pagreitina jo plovimą.

Optimali ventiliacija. „Calf-Tel“ turi apgalvotą vedinimo sistemą. Vasaros metu, siekiant papildomos ventiliacijos, galima atidaryti namelių viduje esančią angą (tarsi stoglangį). Tai užtikrina gaivų orą ir optimalią temperatūrą. Didelė anga namelio gale leidžia gaivaus oro srautą nukreipti būtent į tą vietą, kurioje dažniausiai ilsisi veršelis. Nuo vėjo gūsių apsaugo ir namelių tvorelės: jos neleidžia vėjui išpūsti ir išsklaidyti šiaudų.

Apgalvotos detalės

Tinkama vieta šėrimo indams. Prie tvorelės pritvirtinti du indelių laikikliai leidžia patogiai pateikti vandenį ir pašarą veršeliui. Kibirėliai yra šiek tiek palenkti, kad užtikrintų viso pieno/pieno mišinio išgėrimą.

Vieta šienui. Vienviečio namelio viduje visuomet sausa ir tai yra ideali vieta šieno pateikimui. Laikiklis šienui pritvirtintas prie namelio gale atsidarančios angos, todėl ūkininkui lengva jį pakreikti.

Apsauga nuo lauko sąlygų. Jeigu dalies namelio nesaugo stogas (pavyzdžiui, kiemelio), šėrimo indelius galite pritvirtinti namelio viduje. Taip apsaugosite pašarą nuo lietaus.

Compact modelis

Šiuose nameliuose veršeliai laikomi 3 pirmąsias savo gyvenimo savaites.

Namelio išorė 147 cm x 109 cm x 117 cm
Namelio vidus 140 cm x 102 cm x 104 cm
Išmatavimai su tvorele ir kibirėliais 312 cm x 112 cm x 98 cm
Plotas Apie 3 m²
Svoris Apie 17 kg

 Pro II modelis

Šiuose nameliuose veršeliai laikomi 3 pirmąsias savo gyvenimo savaites.

Namelio išorė 220 cm x 122 cm x 140 cm
Namelio vidus 212 cm x 114 cm x 122 cm
Išmatavimai su tvorele ir kibirėliais 395 cm x 126 cm x 98 cm
Plotas Apie 4 m²
Svoris Apie 33 kg

Gamintojo puslapis: holm-laue.de

Straipsnis ir video “Veršelių laukymas lauke”

Nuotraukos iš Lietuvos ūkių:

Gamintojo nuotraukos:

Susiję straipsniai